Mente en forma
Ola!! Preparados que toca facer galletas na casa!
Hoxe traémosvos unhas galletas de chocolate que non están ricas, están deliciosas. A receita baséase nestas galletas de Martha Stewart, ela chámaas galletas escandalosas de chocolate, e sinceramente, o nome failles honra porque están escandalosamente boas.
Son unhas galletas de chocolate moi fáciles de facer, tan só tedes que seguir os pasos. Animarvos a facelas con vosos peques, seguro que pasades unha tarde moi divertida facendo galletas de chocolate, que logo gozaredes na merenda cun gran vaso de leite.
Utilicei chocolate de sobremesas intenso, xa que son galletas cun gran sabor a chocolate, ideal para os amantes do chocolate, tamén podedes engadir os anaquiños de chocolate con leite, pero quedaranvos un pelín máis doces.
Ingredientes :
250 gramos de chocolate prostres 64% cacao
200 gramos de chocolate fondant partido ou faíscas de chocolate
75 gramos de fariña
50 gramos de manteiga ou margarina
150 gramos de azucre moreno
2 ovos 1 cucharadita de esencia de abelá
1 cucharadita de sal
1 cucharadita de fermento químico
.
Como facer galletas de chocolate : Fundimos os 250 gramos de chocolate cos 50 gramos de manteiga no microondas, en intervalos de 20 segundos, mesturando cada vez que o sacamos. Nun cunco amplo batemos os ovos co azucre, incorporamos a fariña, o fermento e o sal e mesturamos. Engadimos o chocolate fundido xunto coa manteiga e a esencia de abelá. Incorporamos por último as pebidas ou o chocolate picado. Mesturamos todo. Arrefriamos a masa no frigorífico polo menos 30 minutos.
Formamos boliñas coas mans que colocamos nunha bandexa de forno na que poñemos papel de forno ou lámina de silicona, as aplanamos un pouco coa palma da man.
Deben estar separadas unhas doutras xa que no forno expandiranse un pouco. Volvemos meter a bandexa coas galletas no frigorífico, outros 20 minutos. Prequentamos o forno, a 180º C, cando a temperatura estea lista metemos as nosas galletas e deixámolas enfornar uns 12 ou 15 minutos, máis non, xa que deben quedar algo zumarentas por dentro. Ademais ao arrefriarse endurécense.
Sacamos do forno, deixamos arrefriar e a gozar dunhas deliciosas galletas de chocolate cun gran vaso de leite. Se vos deixan que se arrefríen porque o cheiro que desprenden fará que acudan todos a probalas. receita galletas de chocolate É moi importante que a masa estea fría para poder formar as galletas e tamén é moi importante volver arrefrialas coa bandexa, se non facedes estes pasos as galletas expandiranse pola bandexa quedando moi finas e fundíndose unhas con outras. A esencia de abelá é opcional, podedes poñer outra esencia que vos guste ou non poñer nada.
Ingredientes :
250 gramos de chocolate prostres 64% cacao
200 gramos de chocolate fondant partido ou faíscas de chocolate
75 gramos de fariña
50 gramos de manteiga ou margarina
150 gramos de azucre moreno
2 ovos 1 cucharadita de esencia de abelá
1 cucharadita de sal
1 cucharadita de fermento químico
.
Como facer galletas de chocolate : Fundimos os 250 gramos de chocolate cos 50 gramos de manteiga no microondas, en intervalos de 20 segundos, mesturando cada vez que o sacamos. Nun cunco amplo batemos os ovos co azucre, incorporamos a fariña, o fermento e o sal e mesturamos. Engadimos o chocolate fundido xunto coa manteiga e a esencia de abelá. Incorporamos por último as pebidas ou o chocolate picado. Mesturamos todo. Arrefriamos a masa no frigorífico polo menos 30 minutos.
Formamos boliñas coas mans que colocamos nunha bandexa de forno na que poñemos papel de forno ou lámina de silicona, as aplanamos un pouco coa palma da man.
Deben estar separadas unhas doutras xa que no forno expandiranse un pouco. Volvemos meter a bandexa coas galletas no frigorífico, outros 20 minutos. Prequentamos o forno, a 180º C, cando a temperatura estea lista metemos as nosas galletas e deixámolas enfornar uns 12 ou 15 minutos, máis non, xa que deben quedar algo zumarentas por dentro. Ademais ao arrefriarse endurécense.
Sacamos do forno, deixamos arrefriar e a gozar dunhas deliciosas galletas de chocolate cun gran vaso de leite. Se vos deixan que se arrefríen porque o cheiro que desprenden fará que acudan todos a probalas. receita galletas de chocolate É moi importante que a masa estea fría para poder formar as galletas e tamén é moi importante volver arrefrialas coa bandexa, se non facedes estes pasos as galletas expandiranse pola bandexa quedando moi finas e fundíndose unhas con outras. A esencia de abelá é opcional, podedes poñer outra esencia que vos guste ou non poñer nada.
Propoñémosvos facer un reto fácil e caseiro, podedes utilizar calquer obxeto que se vos ocurra e teñades pola casa: mesa, pero recomendamos apara este reto de equilibrio usar un libro de tapa dura. Atentos a explicación :
RECORDADE! 1 foto - 1punto/ 1 vídeo- 10 puntos. Se animades aos irmáns, pais, primos etc gañades un punto extra!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario